Nagrada “Pavle Vuisić” za Seku Sablić

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada “Pavle Vuisić” za Seku Sablić

Nagrada “Pavle Vuisić” za 2015. godinu dodeljena je glumici Jelisaveti Seki Sablić, a to priznanje biće joj uručeno 22. avgusta u Nišu, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.
Žiri Filmskih susreta u Nišu ocenio je da Jelisaveta Seka Sablić specifičnom glumom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji, zasluženo ulazi u red laureata >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << nagrade, koja nosi ime velikana srpske kinematografije.
Odluku o dodeli nagrade doneo je žiri koji čine prethodni dobitnici, glumci Mihailo Janketić, Petar Božović i Marko Nikolić. Nagrada će biti uručena glumici 22. avgusta na 50. Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.
Nagrada se dodeljuje za životno delo umetnika i za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i televiziji.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Nagrada “Pavle Vuisić” za Seku Sablić

Izvor: Scandal.rs, 11.Avg.2015

Nagrada “Pavle Vuisić” za 2015. godinu dodeljena je glumici Jelisaveti Seki Sablić, a to priznanje biće joj uručeno 22. avgusta u Nišu, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije...Žiri Filmskih susreta u Nišu ocenio je da Jelisaveta Seka Sablić specifičnom glumom, neponovljivim...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.