Izvor: Blic, 21.Avg.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar Ristovski glumac prve festivalske večeri na Filmskim susretima

Niška publika proglasila je Lazara Ristovskog glumcem prve festivalske večeri za ulogu mašinovođe Ilije u filmu "Dnevnik mašinovođe". Nišlijama se izuzetno dopao lik Ilije, koga je maestralno odigrao Ristovski, ovogodišnji laureate nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos domaćoj kinematografiji.

U zvaničnoj konkurenciji večeras, druge festivalske večeri publika je na Letnjoj pozornici mogla da pogleda filmove "S one strane" u režiji Zrinka Ogresta, koji je snimljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u hrvatsko-srpskoj koprodukciji. Publici se nakon projekcije poklonio samo Ristovski jer nijedan glumac iz Hrvatske nije došao u Niš.

Letnja pozornica je bila ispunjena do poslednjeg mesta, iako su se u tom trenutku naši košarkaši borili za zlatnu medalju na Olimpijadi u Rio de Žaneiru.

Posle toga je usledila i projekcija filma "Procep" Dejana Zečevića. Tokom ovogodišnjih Filmskih susreta u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova. Sutra uveče na programu su "Dobra žena" i "Igra u tami". Do kraja festivala za glumačke nagrade će se boriti i protagonisti filmova "Otadžbina", "Pored mene", "Smrdljiva bajka", "Inkarnacija", "Braća po banine linije" i "Vlažnost".

Odluku o tome ko su ove godine najbolji glumci, i ko će dobiti Gran pri, nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu - Carica Teodora i Car Konstantin, odlučiće će žiri kome predsedava glumica Sloboda Mićalović, a članovi su Kalina Kovačević i Tanasije Uzunović.

51. Filmski susreti počeli su 20. i traju do 26. avgusta na Tvrđavi u Nišu.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Filmski susreti: Ristovski glumac večeri

Izvor: OkRadio.rs, 22.Avg.2016, 08:46

Niška publika proglasila je Lazara Ristovskog glumcem prve festivalske večeri za ulogu mašinovođe Ilije u filmu "Dnevnik mašinovođe". Nišlijama se izuzetno dopao lik Ilije, koga je maestralno odigrao Ristovski, ovogodišnji laureate nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos domaćoj kinematografiji. U...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.