Izložba portreta glumaca u Oficirskom domu u Nišu

Izvor: Megafon.co, 12.Okt.2020, 17:16

Izložba portreta glumaca u Oficirskom domu u Nišu

U okviru 55. Filmskih susreta u Nišu, otvorena je izložba fotografija i slika glumaca u Oficirskom domu. Autor izložbe je Siniša Dimitrijević koji je objedinio više od 50 portreta poznatih glumaca. Izložba je otvorena do utorka, 13. oktobra, a Oficirski dom će raditi do 20 sati. Ulaz je slobodan.
Portret Nebojše Glogovca – Foto – Sidži

Posetioci mogu da vide portrete Vlaste Belisavljevića, Velimira Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Nataše >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Ninković, Nebojše Glogovca i drugih. Izloženo je ukupno 25 portreta na slikama i 26 portreta na fotografijama.
“Inspiraciju za rad na portretima glumaca dobio sam, između ostalog, iz razgovora sa glumcem Draganom Nikolićem, kada je rekao – Nadam se da ću i ja nekada biti Dragan Nikolić. Glumci su poseban soj ljudi koji zaslužuju mnogo poštovanja. Odrastao sam uz filmove velikana jugislovenske kinematografije koji su mi ulepşali detinjstvo”, objašnjava autor izložbe.
Poklon Niškom kulturnom centru Siniša Dimitrijević ostavlja svoje slike Niškom kulturnom centru. Kako kaže, neke od slika biće poklonjene glumcima, a neke će izlagati i u budućnosti.
Siniša Dimitrijević Sidži (1968) živi sa porodicom u Leskovcu. Ovo je njegova deseta izložba, a treća samostalna. U organizaciji izložbe u Oficirskom domu podržali su ga Grad Niš i Niški kulturni centar.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.