Izvor: JUGpress.com, 16.Okt.2020, 09:01

Gran pri „Naisa“ Filipu Đuriću

NIŠ

Pedeset peti Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma “Filmski susreti” završen je sinoć svečanom dodelom glumačkih nagrada u Gradskoj kući.

 Festivalski žiri koji su činili glumci Tijana Pečenčić, predsednica, Feđa Stojanović i Jelena Mila, glavnu festivalsku nagradu, Gran pri “Naisa” za najbolje glumačko ostvarenje dodelio je Filipu Đuriću za ulogu u filmu “Moj jutarnji smeh” reditelja Marka Đorđevića.

                      >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Đurić je, zahvaljujući se na priznanju, istakao da tako značajne nagrade koje su dobili Ivana Vuković, glumica u istom filmu, i on “ukazuju da je scenario ipak pola posla, a druga polovina je da reditelj ostavi dovoljno prostora za zamišljene glumačke kreacije”.

                     “Ne može se napisati dobar scenario za dva-tri meseca”, rekao je Filip Đurić.

                          Tijana Pečenčić, predsednica žirija, istakla je da je festival obeležilo prisustvo nove generacije glumaca na filmu, “a mi se tome nismo odupirali, nagrađujući ih”.

                         “Caricu Teodoru” za najbolju žensku ulogu dobila je Ivana Vuković za ulogu u filmu “Moj jutarnji smeh”, a “Cara Konstantina” za najbolju mušku ulogu                     Vladimir Gvojić za ulogu u filmu “A.S. (25)” rediteljke Milene Grujić.

                       Povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Anji Pavićević za ulogu u filmu “Ime naroda” reditelja Darka Bajića.

                       Povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio je Vojin Ćetković za ulogu u filmu “Grudi” rediteljke Marije Perović.

                          Nagrada za žensku epizodnu ulogu otišla je Nini Janković za uloge u filmovima “Realna priča” reditelja Gordana Kičića i “Vojna akademija 5” Dejana Zečevića.

                       Nagradu za mušku epizodnu ulogu osvojio je Andrija Kuzmanović za ulogu u filmu “Ime naroda” reditelja Darka Bajića.

                         Nagrada za debitantsku ulogu pripala je Miri Janjetović za ulogu u filmu “Asimetrija” Maše Nešković.

                          Plaketu za najboljeg stranog glumca dobio je Goran Bogdan za ulogu u filmu “Otac” Srdana Golubovića.

                         Glumac pete festivalske večeri i istovremeno glumac Filmskih susreta po glasovima publike je Bojan Perić iz filma “Vojna akademija 5”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.