Filmski susreti – dan sedmi direktan prenos zatvaranja na NTV (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Avg.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski susreti – dan sedmi direktan prenos zatvaranja na NTV (VIDEO)

Večeras će žiri Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti“ proglasiti pobednike u 8 kategorija. Osim njih, nagrade će dobiti i izabranici žirija kritike, FIPRESCI Srbija, za najbolju žensku i mušku ulogu i za najboljeg debitanta a nagrada će biti uručena i glumcu festivala koga je izabrala publika. Svečano zatvaranje je od 20:30 na letnjoj pozornici uz direktan prenos na NTV.
Mladi Filip Šubarić koji igra glavnu ulogu u filmu “Enklava“ je zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << publici izabran za glumca šeste večeri festivala a obzirom na to da je od svih kolega koji su pobeđivali prethodnih večeri dobio najveći broj glasova gledalaca zasluženo je proglasen i za glumca ovogodišnjih Filmskih susreta.
Filmsko ostvarenje “Enklava“, koje priča o Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji posle 1999. god. i koji žive u enklavama veoma teško, izazvalo je kod niške publike emocije. To je dokazao i veliki aplauz posle projekcije ne samo glumcima nego i reditelju Goranu Radovanoviću.
Posle emotivne priče gledaoci su uživali u komediji Milutina Karadžića “Gorčilo“ koja je takođe naišla na pozitivne reakcije gledalaca.
Posle 16 prikazanih filmova žiri će nagraditi najbolje u 8 zvaničnih kategorija: za najbolje glumačko ostvarenje, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju glavnu mušku ulogu, zatim povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i za debitantsku ulogu. Osim ovih biće uručene i nagrade žirija kritike FIPRESCI Srbija Nataši Ninković za najbolju žensku ulogu, Nikoli Rakočeviću za najbolju mušku ulogu i specijalno priznanje za najboljeg debitanta mladom Denisu Muriću. Posle dodele nagrada prikazuju se gostujući filmovi “Panta Draškić:cena časti“ reditelja Petra Ristovskog i “Stari Niš, moj Niš“ Miroljuba Rikija Nedovića.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Nezvanične nagrade Festivala Nataši Ninković, Nikoli Rakočeviću i Denisu Muriću

Izvor: RadioCity.rs, 28.Avg.2015

Zvanični program 50. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma završen je sinoć. Tokom 6 festivalskih dana publika je videla 16 filmova na Letnjoj pozornici i u bioskopu „Kupina“. U isto vreme činili su to i zvanični žiri festivala, ali i brojni kritičari.. Tako je Međunarodna...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.