Izvor: JUGpress.com, 02.Jul.2023, 18:42

58. Filmski susreti od 26. avgusta do 1. septembra u Nišu

NIŠ

Najstariji filmski festival u Srbiji posvećen dugometražnom filmu, 58. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma – Filmski susreti Niš, biće ove godine održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, saopštio je Niški kulturni centar.

                                   U toku je selekcija filmova, a rok za prijavu je produžen do 10. jula.

                                    >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Umetnički direktor festivala je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, selektor filmova je filmski kritičar, Dejan Dabić, a direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra.

                                      Kao i ranijih godina biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada, Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje, Car Konstantin za najbolju mušku ulogu i Carica Teodora za najbolju žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu, navodi se u saopštenju Niškog kulturnog centra.

                              Osnivači festivala su Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, a organizatori su Udruženje filmskih glumaca Srbije i Niški kulturni centar. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Filmski susreti Niš biće održani od 26. avgusta do 1. septembra

Izvor: Danas, 03.Jul.2023, 13:52

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti Niš“, 58. po redu, održaće se od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, saopštio Niški kulturni centar (NKC), koji je suorganizator manifestacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.