Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2020, 10:18

55. Filmske susrete u Nišu otvorio film ‘’Ime naroda’’

NIŠ

Umesto na Letnjoj pozornici, najbolja filmska ostvarenja u protekloj godini, posetioci festivala će gledati iz sala Cineplexx bioskopa. Ljubitelje filmske umetnosti očekuje  šest dana uživanja u filmovima nastalih između dva festivala. U zvaničnom programu je deset filmova, a festival će obeležiti i nekoliko premijera.

                    Glumački festival u Nišu otvorio je film “Ime naroda” reditelja Darka Bajića, jedna od nekoliko premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje će niška publika imati priliku da pogleda. Kao drugi film prve festivalske večeri je drama “Sin”, Ines Tananović.

                     Filmski susreti u Nišu će trajati do 15. oktobra, kada je planirana projekcija dokumentarnog filma o proslavljenom golmanu Draganu Panteliću “Broj 1” reditelja Vladimira Ristića u produkciji City marketing centra iz Niša, čiji filmovi poslednjih nekoliko godina zatvaraju Filmske susrete.

                     Filmovi će se prikazivati istovremeno u četiri bioskopske sale, a glavni program, svečano otvaranje, poklanjanje glumaca i dodela nagrada, predviđeno je da se obavlja samo u sali 1, odakle će se u ostale sale projektovati video snimak.

                    Dodela tradicionalne nagrade “Pavle Vuisić” za doprinos umetnosti glume, Voji Brajoviću, koja je, po tradiciji, sastavni deo svečanog otvaranja festivala, ovaj put će izostati, a razlog je njegov angažman u matičnom pozorištu u Beogradu. Kako je ranije najavljeno, nagrada će proslavljenom glumcu sigurno biti uručena tokom trajanja Filmskih susreta.

                   Tradicionalni prijem dobrodošlice za glumce biće priređen je u Gradskoj kući.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.