Zlatni medved turskom filmu, Polanski najbolji režiser

Izvor: S media, 22.Feb.2010, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni medved turskom filmu, Polanski najbolji režiser

Nagrada "Zlatni medved" za najbolji film na 60. Berlinskom festivalu dodeljena je turskom filmu "Honey" (Med), dok je za najboljeg režisera proglašen Roman Polanski za film "Skriveni pisac" (The Ghost Writer).

Film "Honey", na turskom "Bal", je priča o šestogodišnjem dečaku koji odlazi u šumu da traži svoga oca koji je zaradjivao za život skupljajući med u šumi.

Kako se Polanski nalazi u kućnom pritvoru u Švajcarskoj, nagradu je umesto njega primio producent >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Alen Sard, javile su svetske agencije.

Nagrada žirija otišla je rumunskom filmu "If I Want to Whistle, i Whistle".

Za najbolju glumicu proglašena je Šinobu Teradžima, koja je igrala u japanskom filmu "Caterpillar", a nagradu za najboljeg glumca dele Grigori Dobrigin i Sergej Puskepalis, koji su se pojavili u ruskom filmu "How i Endend This Summer" (Kako sam završio ovo leto).

Taj film je dobio i nagradu za izvanredan doprinos umetnosti.

Berlinale je otvoren 11. februara, a zvanično se završio 21. februara. Na festivalu je prikazano 400 filmova, od kojih se 20 takmičilo za "Zlatnog medveda".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.