Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2017, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaspanka" će rasplakati gledaoce

Posle dva meseca napornog snimanja pod različitim vremenskim uslovima, ogromnog rada i truda, završeno je snimanje filma "Zaspanka za vojnike" u režiji Predraga - Gage Antonijevića. Film je rađen po motivima "Srpske trilogije" Stevana Jakovljevića. U pitanju je epska priča o srpskim junacima u Prvom svetskom ratu, o hrabrosti i prijateljstvu, a sve kroz prizmu glavnoj junaka potporučnika Aleksandra.

Film je nastao u produkciji firmi Film Danas, Danedilon i Komuna, uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Avala filma i Kontrast studija, a sniman je u periodu od septembra do decembra ove godine na teritorijama opština Bela Crkva, Vršac i Beograd, ukupno na više od 20 lokacija. U filmu glumi više od 40 glumaca, 200 statista, veliki broj kaskadera i pirotehničara, kao i dve ergele konja. Ekipa filma je ponosna, ali i zahvalna svima koji su požrtvovano radili na ovom projektu uz veliku ljubav što je naša slavna srpska vojska i zaslužila.

U filmu igraju Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Marko Gvero... Premijera filma je zakazana 9. oktobra 2018. godine, kada se obeležava veliki jubilej - stogodišnjica Prvog svetskog rata.

Gaga Antonijević ne ume da se odmara. Taman što je pala poslednja klapa "Zaspanke", a već priprema novi film - "Janičar".

- U velikom smo radu oko "Janičara" što je meni najvažnija stvar. Snimaće se na istim lokacijama kao i "Zaspanka", jer kad je epoha u pitanju moraju biti autentični krajevi. "Janičar" je naša večna priča. Sultan šalje pašu srpskog porekla da uguši pobunu u mestu odakle je rodom. I onda se on tamo sudara sa svojom prošlošću i sadašnjošću, pokušavajući da reši u sebi tu dilemu. Janičarstvo nije vezano samo za naš odnos sa Turskom, to je večna pojava u srpskom narodu. U razgovoru sam sa Kristijanom Bejlom, ali videćemo još da li će zaigrati u ovom filmu. Već smo dosta odmakli, možda krenemo sa snimanjem iduće godine na leto, pa zahvatimo jesen i zimu jer nam to treba. Videćemo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.