Volite filmove? Evo šta je pravo zanimanje za vas

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite filmove? Evo šta je pravo zanimanje za vas

Da li ste vi jedna od onih osoba koja obožava da provodi slobodno vreme ispred televizora ili kompjutera gledajući filmove? Odgledali ste već mnogo toga, ali uvek s uzbuđenjem pretražujete sajt  IMDB, a nova ostvarenja iščekujete s nestrpljenjem i uvek prvi kupujete bioskopske karte?

Ako zaista imate tako veliku strast prema sedmoj umetnosti, pokušajte da je pretvorite u zanimanje, koje vam može doneti ne samo zaradu, već i uživanje, a jednog dana i slavu. Zbog toga smo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << vas izabrali pet savršenih zanimanja kojima možete da se bavite.

Glumac

Posao glumca je najpopularniji posao u filmskoj industriji. Glumci su ti koji dobijaju najviše slave, ali zasluženo, jer njihov posao iziskuje iskreno predavanje publici i dosta rada..

Ukoliko imate talenat za glumu, a uz to volite da budete u središtu pažnje, glumačka karijera je ono što bi vam dozvolilo da iskoristite svoj pun potencijal.

Reditelj

Reditelj je tvorac filma. Svaki film na kom radi odslikava njegovu originalnu zamisao, koja se ogleda u svakom segmentu, od organizacije celog projekta do svakog kreativnog detalja. U pitanju je najinteresantniji, ali ujedno i najodgovorniji posao u filmskoj industriji.

Ako zaista želite da ostavite trag u istoriji kinematografije, ovo je pravo zanimanje za vas. Međutim, pored velike želje i entuzijazma, potreban vam je umetnički talenat, kao i smisao za organizaciju i vođenje velikog tima ljudi.

Scenarista

Foto-ilustracija: Profimedia

Replike iz omiljenih filmova koje znate napamet jesu remek-dela poznatih scenarista. Oni su, u tesnoj saradnji s rediteljima, koautori čitavih filmova. Njihov posao je osmišljavanje priče, zapleta i poruke filma.

Ukoliko imate sklonost ka pisanju, volite da čitate, a priča je ono što je za vas najvažnije kada je reč o dobrom fillmu, posao scenariste zvuči kao idealno zanimanje za vas.

3D animator

Specijalni efekti neophodni su za skoro svaki film visoke produkcije, čak i za one u kojima nisu očigledni. Poklonici animiranih filmova, kao i onih fantastičnih, koji obožavaju specijalne efekte, verovatno bi se najviše pronašli u ovom zanimanju.

Kako biste postali 3D animator, potrebna su vam i znanja iz oblasti informacionih tehnologija, IT-ja, kao i veštine korišćenja alata poput 3ds Max-a i drugih. Takođe je važno da imate bujnu maštu i ideje koje će pronaći svoj put do velikih ekrana.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Filmski bloger

Još jedan hobi koji možete da pretvorite u zanimanje jeste pisanje filmskog bloga. Napravite beleške o svakom odgledanom filmu, začinite ih humorom i svojim velikim poznavanjem kinematografije i dobićete zanimljive tekstove koji će zainteresovati mnoge.

Da biste napravili odličan blog, koji čita mnogo ljudi, važno je da steknete veštine kreativnog pisanja, koje će vam u tome pomoći.

Mali broj ljudi ima tu privilegiju da zarađuje od posla koji voli da radi. Ipak, ako budete uporni, možete postići veliki uspeh u ovim zanimanjima i uživati u svakom svom radnom danu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.