Veliki Getsbi otvara Kan

Izvor: Mondo, 12.Mar.2013, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki Getsbi" otvara Kan

Predstojeći filmski festival u Kanu otvoriće ekranizacija jednog od najboljih američkih romana 20. veka - "Veliki Getsbi".

Organizatori festivala, kojim će konačno predsedavati Stiven Spilberg, saopštili su da će ostvarenje Baza Lurmana sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi otvoriti ovogodišnji Kan.

Australijski reditelj kaže da njegov film ima i francusku vezu jer je budući da je Skot Ficdžerald napisao neke od "najupečatljivijih i najlepših delova 'Velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Getsbija' u vili na francuskoj rivijeri u blizini Kana".

U filmskoj adaptaciji romana iz 1925. igraju još i Tobi Megvajer i Keri Maligan, a u prvoj ekranizaciji 1974. igrali su Robert Redford i Mija Farou.



Filmski festival u Kanu biće održan od 15. do 26. maja.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Veliki Getsbi otvara 66. Kan

Izvor: SEEcult.org, 12.Mar.2013

Kanski filmski festival biće otvoren 15. maja američkim filmom “Veliki Getsbi” Baza Lurmana (Luhrmann) sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, zasnovanim na klasiku Skota Ficdžeralda (Scott Fitzgerald) iz 1925. godine. Australijski reditelj Lurman, čiji je debitantski film “Strictly Ballroom”...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.