Izvor: Piplmetar.rs, 04.Jun.2023, 04:30

Udruženje filmskih glumaca osudilo uvredljiv govor upućen glumcima: „Mi nismo šljam“

N104.06.2023. 00:34

Foto: Stanislav Milojković
Udruženje filmskih glumaca Srbije saopštilo je večeras da apeluje da svi treba da budu jedinstveni „u ovim teškim trenucima, kada srca svakog od nas obuzima tuga zbog nezapamćene tragedije koja nas je zadesila“.
UFGS u svom saopštenju, koje je naslovljeno sa „Mi nismo šljam“, osuđuje uvredljiv narativ prisutan poslednjih dana u javnosti i stavljanje umetnika u bilo kakav politički kontekst.
„Društveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << angažman se nikako ne sme izjednačavati sa političkim. Umetnici koji podržavaju ili su članovi neke političke opcije, to rade pod svoim imenom i prezimenom, to je njihovo građansko pravo i ne sme se poistovećivati sa njihovom profesijom“, ističe se u saopštenju koje je potpisao predsednik UFGS Rastko Jovanović, prenosi N1.
Kako se dodaje, generalizovanje, kao i prebrojavanje, podele i uvrede, nisu deo glumačkog i umetničkog sveta pa tako pozivaju sve glumačke kao i političke aktere, da uvrede izbace iz bilo kakvog konteksta glume i umetnosti.
Na kraju saopštenja navode: „Hvala Ministarstvu kulture na podršci“.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Najnovije
Kultura



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.