Srpskom filmu nagrada na ekološkom festivalu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskom filmu nagrada na ekološkom festivalu (VIDEO)

Dokumentarni film 'Aladin i čarobna kanta', prokupačkog reditelja Žikice Jovanovića dobitnik je specijalne nagrade na 41.Međunarodnom festivalu ekološkog filma EKOTOP u Bratislavi.

"Presrećan sam zbog ove nagrade koja će nam biti uručena u petak u Bratislavi i ponosan da će ime naše zemlje biti prezentovano i na ovaj način", kazao je Jovanović za agenciju Beta.

Autor je objasnio da film govori o radniku gradske čistoće Aladinu koji se već 20 godina "ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odvaja" od svoje kante sa točkićima i dodao da film govori o potrebi očuvanja zdrave životne sredine.

Pored Jovanovića koji je i scenarista, na filmu su radili Vladan Milutinović, producent, Vojkan Aranđelović, snimatelj, muziku su potpisali Ivica Trailović i Dragan Babić i prevodilac na engleski Snežana Ilić.

Film je već dobio Bronzanu Dijanu na filmskom festivalu u Austriji i priznanje žirija na Kinokimeria festivalu u Hersonu u Ukrajini.

Do sada je uvršten u zvaničan progam 40 festivala kratkog filma širom sveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dokumentarac Žikice Jovanovića nagrađen u Bratislavi

Izvor: juGmedia, 23.Okt.2014

PROKUPLJE – Dokumentarni film „Aladin i čarobna kanta“, prokupačkog reditelјa Žikice Jovanovića, dobitnik je specijalne nagrade na 41. Međunarodnom festivalu ekološkog filma EKOTOP u Bratislavi...Pored Jovanovića, koji je i scenarista, na filmu su radili Vladan Milutinović, producent,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.