Šest nagrada The Hurt Locker

Izvor: S media, 22.Feb.2010, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest nagrada "The Hurt Locker"

Drama o ratu u Iraku "The Hurt Locker", proglašena je za najbolji film na vec nagrada Britanske filmske akademije (BAFTA) u Londonu, osvojivši ukupno šest priznanja.

Ovaj američki film zasenio je blokbaster "Avatar", koji je, takodje, bio nominovan za osam BAFTA nagrada, a oba filma smatraju se favoritima za ovogodišnji "Oskar".

Za film "The Hurt Locker", Ketrin Bigelou dobila je nagradu za najbolju režiju, i ona je prva žena koja je nagradjena tom nagradom. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Za najboljeg glumca proglašen je Kolin Firt za ulogu u filmu "A Single Man", a za najbolju glumicu Keri Maligan za ulogu u filmu "Obrazovanje", prenele su agencije.

Nagrada BAFTA za životno delo pripala je glumici Vanesi Redgrejv.

Naučnofantastični 3D spektakl "Avatar", koji je režirao bivši muž laureatkinje Ketrin Bigelou, osvojio je nagradu za specijalne efekte.

Dvoje reditelja, koji su bili tri godine u braku, ukrstiće koplja i 7. marta na dodeli Oskara za koje njihovi filmovi imaju po devet nominacija. Nagrade BAFTA smatraju se jednim od najpouzdanijih pokazatelja ko će biti dobitnici Američke filmske akademije.

Prošle godine, "Milioner s ulice" Denija Bojla osvojio je sedam nagrada BAFTA, ukljućujući i nagradu za najbolji film, a nekoliko dana kasnije pobrao je osam Oskara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.