Sećanje na Milenu u Kinoteci

Izvor: Mondo, 01.Nov.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na Milenu u Kinoteci

Filmovi naše dive, koja nas je prerano napustila, biće prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci do 5. novembra.

Revija filmova posvećena opusu dive jugoslovenske kinematografije Milene Dravić biće održana od 1. do 5. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci, najavili su iz Kinoteke.

Na neke od nezaboravnih uloga voljene i cenjene glumice Milene Dravić podsetiće izbor filmova koji se prikazuje u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

View this post on Instagram
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Tužan dan za srpsku umetničku scenu - javnost se oprostila od voljene glumice Milene Dravić, koja nam je ostavila više od 100 uloga i ime upisano u svetske knjige kinematografije. Prijatelji i kolege su joj uputili dirljive reči i poručili da je sada konačno sa svojim voljenim Gagom. Zbogom, draga Milena.

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Oct 19, 2018 at 9:34am PDT

Na programu su njen prvi film "Vrata ostaju otvorena" Františeka Čapa, kao i niz izuzetnih ostvarenja: "Devojka" i "Jutro" Puriše Đorđevića, "Čovek nije tica" Dušana Makavejeva, "Rondo" Zvonimira Berkovića, "Hasanaginica" Miće Popovića".

Ciklus zatvara jedna od najvoljenijih komedija jugoslovenske kinematografije - "Nije lako sa muškarcima" Miše Vukobratovića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.