Restauracija deset kultnih domaćih filmova!

Izvor: Mondo, 07.Dec.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restauracija deset kultnih domaćih filmova!

U novom ruhu prvo ćemo gledati već 14. decembra "Ko to tamo peva", koji je Kinoteka proglasila za najbolji srpski film

Foto: YouTube

Deset kultnih filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju biće digitalno restaurirana i spremna za ponovno prikazivanje u vrhunskom kvalitetu slike i tona, najavio je juče na konferenciji Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

U novom ruhu prvo ćemo gledati već 14. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Ko to tamo peva". Pored ovog klasika, koji je Kinoteka proglasila za najbolji srpski film, očuvana i zaštićena biće i ostvarenja Živojina Pavlovića, Gorana Markovića, Živka Nikolića, Srđana Karanovića i drugih koji će svakog meseca imati po jednu premijeru.

11 nezaboravnih citata iz "Ko to tamo peva"

"Digitalna restauracija filmova je prioritet za vreme mog mandata. Restaurisane verzije srpskih klasika biće prikazane širom naše zemlje", rekao je Pantelić, prenosi "Kurir".



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.