Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u pitanjima najviše kritikovali dokumentarni film Vladalac

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su svoje pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadležnim institucijama, a najviše reči bilo je o prvom delu dokumentarnog filma o Aleksandru Vučiću "Vladalac" koji je emitovala Televizija N1.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković emisiju je okarakterisao kao "propagandno smeće" i dodao da je to "najprimitivnija propaganda na kojoj bi Gebels pozavideo".

Marković je pitao da li će REM reagovati što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ta televizija sa sumnjivim dozvolama neprestano vodi kampanju" i istakao da je Vučić na televiziji okarakterisan kao huligan, lažov, bolesnik i manipulant jer je po njegovoj oceni "novinar u pokušaju Slaviša Lekić okupio sve mrzitelje Aleksandra Vučića da ga napadaju".

On je pozvao i tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da reaguje povodom tvitova Sibina Vukadinovića, kojima se vređa ćerka Aleksandra Vučića i preporučio tužilaštvu da istragom obuhvati i Boška Obradovića čiji je, kako je rekao Marković "Sibin Vukadinović bliski saradnik".

Predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević pitao je Ministra kulture i informisanja ko finansira seriju Vladalac.

Rističević je dodao da želi da zna da li je "to naručeno od strane albanske mafije" i istakao da je "N1 piratska i neregistrovana televizija koja sem sebe prikazuje samo propalitete iz Saveza za Srbiju".

Drugo pitanje Rističević je uputio direktoru RTS Draganu Bujoševiću kojeg je nazvao "Žuti Bujke" i pitao po kom kriterijumu se poslanici pozivaju u informativne emisije javnog servisa, jer on kao najaktivniji poslanik nije gostovao nijednom u poslenđih osam godina.

Ministra Milana Krkobabića Rističević je, kako je rekao, četvrti put pitao da dostaviti spisak zadruga sa matičnim brojevima i uplaćenim sredstvima, jer postoje indicije da se veštački osnivaju nove zadruge koje dobijaju višemilionska sredstva, dok prave zadruge ostaju uskraćene.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pitao je kada će biti smenjen ministar zdravlja Zlatibor Lončar "kao teško komprovitovana ličnost, jer postoje spekulacije da je povezan za kriminalnim strukturama, a i sam Vučić je rekao da ni sam ne zna gde odlazi 25 odsto sredstava za zdravstvo".

Šešelj je dodao da je Lončar nedavno pokušao da podeli srpski narod i kritikovao sve koji dolaze iz Crne Gore kao neki drugi narod, te dao sebi pravo da ocenjuje ko kojim jezikom govori.

Uz ocenu da u ovom trenutku srpska Vlada treba da podrži sve koji se u Crnoj Gori bore za svoja prava, a ne da se sukobljava, Šešelj je pitao premijerku da li Lončar ima podršku vlade za ovo ponašanje.

Poslanik iz kluba Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je da li ima prostora da i Skupština Srbije usvoji neku deklaraciju u kojoj bi podržala zaključke skupštine Republike Srpske u vezi sa antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda.

On je dodao da se pokušajem da se poljoprivredno zemljište RS prevede u vlasništvo BiH, urušava i Dejton ali i samo postojanje RS.

Vukadinović je rekao i da je skandalozno da grad kao Zrenjanin godinama nema pijaću vodu, a sad je prvi put neko pozvan na odgovornost.

On se osvrnuo na nekoliko hapšenja zbog malverzacija prilikom izgradnje fabrike vode i rekao da se " kola lome na loklanim igračima" jer je kad se fabrika otvarala pravila svečanost, a kad je propala nije bilo specijalnih emisija i odgovornosti nadležnih iz države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici u pitanjima najviše kritikovali dokumentarni film Vladalac

Izvor: Beta, 18.Feb.2020

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su svoje pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadležnim institucijama, a najviše reči bilo je o prvom delu dokumentarnog filma o Aleksandru Vučiću "Vladalac" koji je emitovala Televizija N1.Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.