Pomama za filmom Ničije dete u Zvečanu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomama za filmom "Ničije dete" u Zvečanu

Za samo sat vremena rasprodato je 1.500 ulaznica na blagajni Doma kulture u Zvečanu za tri projekcije filma "Ničije dete" koje će biti održane u ponedeljak u tom gradu.

Zbog ogromnog interesovanje u Zvečanu, rodnom gradu mladog glumca Denisa Murića, u utorak 7. aprila biće odžane još tri projekcije, ali ekipa filma neće biti u mogućnosti da i u utorak prisustvuje projekcijama.

Posle Zvečana, ekipa filma posetiće bioskopske premijere u Nišu 7, Beogradu 8. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << aprila, Novom Sadu 9. aprila, Kraljevu i Kragujevcu 11. aprila.

"Ničije dete", debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, baziran je na istinitoj priči o divljem dečaku (Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, posle čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje.

Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris Pućurica, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva.

U filmu igraju deca Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Ovaj film je na nedavno završenom FEST-u osvojio četiri nagrade: Beogradskog pobednika za najbolji film u nacionalnoj selekciji, Denis Murić je osvojio nagradu za najboljeg domaćeg glumca, nagradu za najbolji film na FEST-u 2015 dodelio je FIPRESCI Srbija i nagradu Fondacije Nebojša Đukelić za najbolji film u regionu. Film je osvojio do sad ukupno 14 nagrada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ničije dete u Zvečanu

Izvor: Akter, 04.Apr.2015

„Ničije dete“ na Kosovu i Metohiji biće prikazano u ponedeljak u Domu kulture u Zvečanu, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa MegaKomFilomom, Opštinom Zvečan i Kulturnim centrom Kosovska Mitrovica..Na konferenciji za medije reditelj filma Vuk Ršumović, glavni glumac...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.