Ova vrata bila su zaključana 70 godina (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Nov.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova vrata bila su zaključana 70 godina (VIDEO)

Pogledajte film Mile Turajlić "Druga strana svega"!

Novi film "Druga stana svega", rediteljke Mile Turajlić, dolazi i pred domaću publiku u okviru Festivala autorskog filma, 29. novembra u 20 časova, u Velikoj sali Centra "Sava".

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivaju istoriju te porodice i burnu političku prošlost naše zemlje. Kroz intimne razgovore majke i ćerke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dokumentarni film ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke Srbijanke Turajlić o njenoj borbi i razočaranjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira i postavlja pitanje da li, i kako nove generacije nastavljaju i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.



Izvor: YouTube

Film će, neposredno pre domaće, imati svoju njujoršku premijeru, a zatim i evropsku premijeru na najvećem i najprestižnijem svetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA, gde je uvršćen u glavni takmičarski program. Film je takođe pozvan i u selekciju Camera in Focus, koja okuplja filmove "visokog kinematografskog kvaliteta koje odlikuje vizuelni potpis njihovih stvaralaca".

Rediteljka, domaćoj publici poznata po svom debitantskom filmu "Cinema Komunisto", svoje drugo ostvarenje snimala je duže od pet godina.

Film je finansijski podržao Filmski centar Srbije, a iza produkcije filma stoje beogradska producentska kuća Dribbling Pictures i francuska kuća Survivance. Posebno je značajno da je koproducent na filmu HBO Europe, svetski poznat po nagrađivanim i kvalitetnim pričama koje su osvojile kritičare i gledaoce širom sveta, kome je ovo prva koprodukcija sa Srbijom.

Beogradskoj premijeri na Festivalu autorskog filma će, osim rediteljke i članova ekipe, prisustvovati i potpredsednica i izvršna producentkinja dokumentarnog filma HBO Europe Hanka Kastelicova, koja je izvršni producent filma. Ona će najaviti i premijerno emitovanje filma na HBO-u u Srbiji. Pored nje, gošća Festivala autorskog filma je i francuska koproducentkinja filma "Druga strana svega" Karin Čičkovski, koja će u okviru francusko-srpskih filmskih susreta u organizaciji Francuskog Instituta i FAF-a učestvovati i na okruglom stolu o potencijalima francusko-srpske filmske saradnje.

Karte za film biće puštene u prodaju 14. novembra, i moći će da se kupe na blagajnama Sava Centra i Eventima.

Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu biće održan 23. put, od 24. novembra do 2. decembra, a inspirisan je duhom 1967. godine. Glavna lokacija Festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, a program će biti održan i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopima "Fontana" i "Vlada Divljan", Domu Kulture Studentski grad, Parobrodu - bioskopu "Dragan Nikolić" i bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Druga strana svega: Šta se krije iza vrata zaključanih 70 godina?

Izvor: Svet plus, 13.Nov.2017

Novi film "Druga stana svega", rediteljke Mile Turajlić, dolazi i pred domaću publiku u okviru Festivala autorskog filma, 29. novembra u 20 časova, u Velikoj sali Centra "Sava". Šta se krije iza vrata koja su zaključana već 70 godina?..Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.