Osmo priznanje TOS-u za film Dunav u Srbiji - 588 utisaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmo priznanje TOS-u za film "Dunav u Srbiji - 588 utisaka"

Promotivni film Turističke organizacije Srbije (TOS) "Dunav u Srbiji - 588 utisaka" nagrađen je na Zagreb TOURFILM Festivalu, u kategoriji "Najbolji film u trajanju do sedam minuta", saopšteno je danas iz TOS-a.

To je osmo priznanje ovom promotivnom fimlu TOS-a, nakon velikih uspeha koje je postigao na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi, Velikom Trnovu, Iru Fuši (Maldivi), Los Anđelesu, kao i na osmom Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma "SILAFEST", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gde je osvojio dve prestižne nagrade.

Kako tek predstoje takmičenja na međunarodnim festivalima u Karlovim Varima i Kanu, sa velikim optimizmom možemo očekivati da ovo neće biti konačan broj nagrada koje će ovaj film osvojiti, poručuju iz TOS-a.

Turistička organizacija Srbije je za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje izdvojila Dunav i vodeno bogatstvo Srbije. Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju.

U filmu su "okom kamere" uhvaćeni čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, i prikazani su raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turistički aduti jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena "izložbama" prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima i atrakcijama, navode iz TOS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.