Odlazak filmske legende! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 31.Jul.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak filmske legende! (VIDEO)

Slavna francuska glumica preminula je u 90. godini.

Glumica Žana Moro, jedna od najvećih zvezda francuskog filma u poslednjih šest decenija, preminula je u 90. godini.

Glumica je pronađena mrtva u svom stanu u Parizu, a uzrok i tačne okolnosti smrti još uvek nisu saopštene.

Bila je jedno od najvećih imena francuske kinematografije, a najpoznatija je po ulozi u filmu "Jules et Jim" iz 1962, u režiji Fransoa Trufoa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: YouTube

Sarađivala je sa Orsonom Velsom u više filmova, a osvojila je brojne nagrade, među kojima i BAFTA priznanje za najbolju stranu glumicu, i nagradu za najbolju žensku ulogu u Kanu ("Sedam dana, sedam noći").



Izvor: YouTube

Bila je bliska prijateljica glumice Šeron Stoun, a mlađa koleginica imala je čast da joj uruči počasnog Oskara 1998. godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Odlazak filmske legende! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 31.Jul.2017

Slavna francuska glumica preminula je u 90. godini...Glumica Žana Moro, jedna od najvećih zvezda francuskog filma u poslednjih šest decenija, preminula je u 90. godini...Glumica je pronađena mrtva u svom stanu u Parizu, a uzrok i tačne okolnosti smrti još uvek nisu saopštene...Bila je jedno od...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.