Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sarajevskom Film Festivalu nagrađeni srpski autori, filmovi i producenti

Završeno je 25. izdanje Sarajevo Film Festivala, a nagrađeno je i nekoliko srpskih autora, filmova i projekata, saopšteno je danas.

Navodi se da je nagradu "Srce Sarajeva za najbolji kratki film" osvojio srpski film "Poslednja slika o ocu" Stefana Đorđevića, dok je "Srce Sarajeva za najbolji studentski film" osvojio film "Šetbet" Nikola Stojanovića.

Najboljom glumicom glavnog takmičarskog programa proglašena je Irina Jambonas za ulogu u bugarsko-srpskom filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Rounds" u režiji Stefana Komandareva.

Nastanak tog filma podržao je Filmski centar Srbije.

"CineLink Drama" nagradu za najbolji projekat osvojila je srpska serija "Sablja" Gorana Stankovića i Vladimira Tagića.

Posebno priznanje na ovom koprodukcijskom marketu u kategoriji filmova izborila je crnogorsko-srpska koprodukcija "Živi i zdravi" Marije Stojanović i  Ivana Marinovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.