Kristina Klib nagradjena za ulogu u filmu Zona mrtvih

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristina Klib nagradjena za ulogu u filmu "Zona mrtvih"

Američka glumica Kristina Klib osvojila je "Fantasi horor avord" za ulogu u srpskom horor filmu "Zona mrtvih" reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, saopštila je distributerska kuća "Tak".

Na dodeli nagrada, koja je održana od 19. do 21. marta u italijanskom gradu Orvijetu, žiri, kojim je predsedavao Rudjero Deodato, odlučio je da prestižno priznanje pripadne Klibovoj, a za istu nagradu bile su nominovane i Izabel Furman za ulogu u filmu "Siroče" i Elison Loman >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za ulogu u filmu "Odvuci me u pakao" reditelja Sema Rejmija.

Klibovoj je nagradu uručio jedan od najvećih glumaca horor žanra, Robert Englund, najpoznatiji po ulozi Fredija Krugera u filmskom serijalu "Strava u Ulici Brestova", koji je dobio Počasnu nagradu za svoju celokupnu karijeru.

Prvi srpski zombi film "Zona mrtvih" bio je nominovan i u kategoriji za najbolji horor film, zajedno sa filmom Sema Rejmija "Odvuci me u pakao" i "Rec 2" Zaume Balaguera i Paka Plaze, koji je i osvojio ovu nagradu.

Film "Budjenje Valhale" Nikolasa Vendinga Refna, koji je srpska publika imala priliku da vidi na ovogodišnjem Festu, proglašen je najboljim filmom u žanru fantazije, dok je reditelj Dario Ardjento dobio nagradu za životno delo, kao i specijalnu nagradu za doprinos ovom žanru.

Trodnevnoj manifestaciji, koja je prenošena uživo u 26 zemalja putem "Fantasi čenela", prisustovao je i istaknuti američki reditelj Mik Garis, autor serije "Masters of horor", najpoznatiji po filmskim adaptacijama romana Stivena Kinga.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.