Koji su najpopularniji crtani likovi?

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji su najpopularniji crtani likovi?

Sajt Animated TV napravio je listu od 50 najpopularnijih likova iz crtaća. Na prvom mestu je najpoznatiji zec Duško Dugouško sa svojom poznatom rečenicom "Koji ti je vrag, šefe?"

prev next 0 0 0 0 0

Youtube, srceenshot  

1 / 5

YouTube screenshot  

2 / 5

YouTube screenshot  

3 / 5

YouTube screenshot  

4 / 5

YouTube screenshot  

5 / 5

Ovog puta predstavićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pet najpopularnijih crtanih junaka.

Duško Dugouško je zeka koji se prvi put pojavio 1938.godine u crtanom filmu "Prokijev lov na zečeve". Animator i čovek koji ga je nacrtao Teks Ejveri "krstio" ga je po mafijašu Bugs Bunny (Duško Dugouško) koji je u tom periodu "vladao" zapadnom obalom.

Odmah iza njega je legendarni Homer Simpsom koji je na televizijskim ekranima više od 20 godina. Crtač Met Grening dao mu je ime po svom ocu, koji se zvao Homer.

Na trećem mestu je Diznijev miš, Miki Maus koji se pojavljuje u prvom zvučnom sinhronizovanom crtanom filmu “Parobrod Vili” (1928). Zanimljivo je da je prva osoba koja je pozajmila glas Mikiju bio osnivač kompanije Volt Dizni.

Na ovoj listi, našao se još jedan član porodice Simpson. Mali Bart, veliki šaljivdžija, ali iskren i dobar drugar, osvojio je mnoga srca širom planete.

Na petom mestu našao se Čarli Braun, dečak koji se druži sa svojim psom Snupijem. Čarli se prvi put pojavljuje na televiziji 1965. godine u filmu "Božić Čarlija Brauna". Čovek koji je stvorio Braunov lik, zove se Čarli Šulc.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duško Dugouško najveći animirani lik svih vremena

Izvor: BanjalukaLive.com, 20.Mar.2013

Portal Animated TV napravio je listu 50 najvećih likova iz crtanih filmova. Vrh liste zauzeo je simpatični zeko Duško Dugouško zbog legendarne rečenice „Koji ti je vrag, šefe?", koju stalno upućuje Elmeru. Prvi put se pojavljuje 1938. kao bezimeni zec u crtanom „Porkijev lov na zečeve"....

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.