Koje filmove gledati na TV-u ovog vikenda?

Izvor: NaDlanu.com, 01.Okt.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje filmove gledati na TV-u ovog vikenda?

Vikend je vreme za odmor, za nekog aktivnost u prirodi, viđanje s prijateljima, a za nekog jednostavno – uživanje kod kuće. Tokom vikenda radite sve ono što niste mogli preko nedelje, a to može da znači i – pogledajte neki dobar film.

Nadlanu za vas bira zanimljivije filmove koji se prikazuju na TV-u ovog vikenda. SUBOTA, 1. OKTOBAR Božji grad, RTS1, 22:45 Naš favorit za subotu je „Božji grad“, priča o dvojici dečaka koji zajedno odrastaju u jednoj od najopasnijih četvrti Rio de Žaneira. Brazil prikazan sasvim realistično, priča je prilično brutalna, film koji vas neće opustiti pred izlazak u grad, ali će vas naterati da se zamislite... Top Gan, TV Avala, 22:00 Neko će reći da je baš „Top Gan“ pravi film za subotu veče. Ovo kultno ostvarenje Tonija Skota učinila je besmrtnim prepoznatljiva muzika, ali i sjajni Tom Kruz i Keli Mekgilis. Ima li među vamanekog ko još nije pogledao ovaj film? Sad je pravo vreme! Mrtav čovek hoda, TV 1000, 20:00 Težak, prilično statičan, ali emocijama nabijen film „Mrtav čovek hoda“ oživeli su Suzan Sarandon i Šon Pen. Provokativni pogled na kontroverznu temu – kritičari bi rekli, a mi dodajemo da je vredan gledanja, ne samo zbog četiri nominacije za Oskara, već zbog potresne i sjajno ekranizovane priče.Sjajan film - "Trumanov šou" NEDELJA, 2. OKTOBAR Pobuna na brodu „Baunti“, HRT2, 20:00 Možda ste ovaj film gledali, i to više puta, ali ova istorijska drama odlično „leži“ nedeljom uveče. Mel Gibson i Entoni Hopkins briljiraju, slike ostrva su skoro pa idealne, priča je zasnovana na istinitom događaju, a još jedan kvalitet filma je što namerno ne postoje jasno dobri i loši likovi... Vizuelno fantastičan film kome Vangelisova muzika daje izuzetan pečat. Kraljica, RTS1, 21:10 Još jedna istorijska drama, kojoj izuzetnost daje legendarna Helen Miren. U filmu glume još i Majkl Šin i Stiven Kromvel, a režiju potpisuje Stiver Frirs. Helen Miren je svojom upečatljivom glumom dočarala kraljicu, spolja veoma hladnu i jaku, a iznutra vrlo ranjivu. Širom zatvorenih očiju, TV Prva, 23:30 Kritika i publika podelili su se kada je u pitanju ocena ovog filma. Jedni smatraju da je promašaj, a drugi da je remek-delo. Ako niste pogledali, ne želimo da vam kvarimo ugođaj prepričavanjem. Savetujemo da se prepustite mističnoj atmosferi i priči kroz koju vas vode Tom Kruz i Nikol Kidman. Trumanov šou, TV Avala, 00:30 Ovo je jedan od onih filmova koji možete da gledate iznova i iznova i da uvek otkrivate nešto novo - neki detalj koji ste propustili, neku scenu, rečenicu, događaj ili situaciju koja vam se čini poznata... Film se na prvi pogled čini kao komedija, ali u suštini je duboka i potresna drama o svima nama, o Velikom bratu, o kojem ovih godina dosta pričamo. Džim Keri je neprevaziđen. Kauč-majstori, kokice neka budu vruće, daljinski na dohvat ruke, dragu osobu pored sebe i – uživajte!

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.