Filmski festival Slobodna zona od 2. do 7. novembra

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 04:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival Slobodna zona od 2. do 7. novembra

Osmi filmski festival angažovanog filma "Slobodna zona", na kome će biti prikazano 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, održava se u DKC-u od 2. do 7. novembra.

Osmi filmski festival angažovanog filma "Slobodna zona", na kome će biti prikazano 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, počinje u petaku Beogradu.POGLEDAJ: Program Festivala Slobodna zonaFestival, koji traje do 7. novembra, počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u 19.00 u Dvorani Kulturnog centra projekcijom igranog filma "Gde idemo sada", libanske rediteljke Nadin Labaki, koji priča o pokušaju žena da odvrate svoje podivljale i besne muževe, hrišćane i muslimane, od verskog rata.Manifestaciju će otvoriti književnica Dubravka Ugrešić, koja je ove godine i gost selektor. Ona je odabrala četiri filma koja se bave sudbinama migranata iz Afrike, Azije i jugoistočne Evrope u zapadnu Evropu.Posetioci će na festivalu moći da vide 24 dokumentarna i 10 igranih filmova, koji će se, pored Dvorane Kulturnog centra, prikazivati i u Domu omladine.Festival će ove godine ugostiti 28 autora filmova ili učesnika pratećeg programa koji će biti prikazivani tokom šest festivalskih dana.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Gladni dobrog filma i slobode

Izvor: SEEcult.org, 08.Nov.2012

Filmski festival Slobodna zona privukao je za pet dana 15.000 gledalaca, koji su imali priliku da pogledaju 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, a najgledanija ostvarenja biće prikazana 8. novembra na bis u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu omladine.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.