Film iz Republike Srpske 32. decembar

Izvor: S media, 22.Feb.2010, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film iz Republike Srpske "32. decembar"

Igrani film "32. decembar", u produkciji Republike Srpske, biće prikazan danas na 38. Festu u velikoj dvorani Centra "Sava", gde su na programu i američki filmovi "Ozbiljan čovek" braće Koen i "Vukodlak" Džoa Džonstona.

Debitantski film reditelja Saše Hajdukovića predstavlja priču o ljudima koji u novogodišnjoj noći, umesto da dočekaju 1. januar, prelaze u 32. decembar.

Uloge igraju Dragana Marić, Nikolina Djordjević, Anja Stanić, Ljubiša Savanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Aleksandar Blanić, Nataša Ivančević i drugi.

Novi film Džoela i Itana Koena, u koprodukciji SAD, Velike Britanije i Francuske, dobio je nagradu "Robert Altman - Nezavisni duh" na festivalu u Torontu.

Apsurdna, crnohumorna drama snimljena je sa glumcima iz jednog Jidiš pozorišta.

Radnja se dešava 1967. godine. Glavni lik Lari želi da ga shvataju ozbiljno, dok ga kod kuće deca potkradaju, žena traži razvod, nezaposleni brat ga iskorišćava, a na univerzitetu gde očekuje unapredjenje sabotira ga nezadovoljni student. U nadi da će zadržati prisebnost, Lari traži savet od rabina.

U američko-britanskom filmu "Vukodlak" glavnu ulogu igra popularni glumac, oskarovac Benisio del Toro, a u ansamblu su Enoni Hopkins, Emili Blant, Hugo Viving i Art Malik

U fokusu je mit o ukletom čoveku. Del Toro igra Lorensa Talbota, plemića koji se vraća na porodično imanje posle nestanka svog brata. Ponovo udružen sa otudjenim ocem (Hopkins), Talbot kreće u potragu za bratom, ali razotkriva svoju užasavajuću sudbinu.

Takmičarski program Festa "Evropa van Evrope" večeras u Dvorani kulturnog centra (DKC) prikazuje jermenski film "Granica" u režiji Harutjuna Hačatrijana.

Ovaj film je snimljen u koprodukciji sa Holandijom, a učestvovao je na festivalu u Pusanu.

"Granica" je film o malom gradu neposredno posle jermensko-azerbejdžanskog sukoba. Priča teče iz pozicije bika koji se spasao i krenuo ka farmi. Način na koji druge životinje sa farme vide bika odslikava nepoverenje u zemljama postsovjetske ere.

Pored više premijernih i repriznih filmova u Centru "Sava" i DKC-u, nastavlja se prateći program u Muzeju kinoteke. Večeras su na repertoaru filmovi koji su otvarali Fest 1977. i 1978. godine - "Izuzetni leševi" Frančeska Rosija i "Padre padrone" braće Tavijani.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na programu FEST-a 22. februara

Izvor: B92, 22.Feb.2010

Filmovi ,,32. decembar", ,,Ozbiljan čovek" i ,,Vukodlak" biće na programu Sava centra 22. februara...Debitantski film reditelja Saše Hajdukovića iz Republike Srpske predstavlja priču o ljudima koji u novogodišnjoj noći, umesto da dočekaju 1. januar, prelaze u 32. decembar...Uloge igraju Dragana...

Nastavak na B92...

Slika onoga što tišti

Izvor: Danas, 22.Feb.2010

Film „32. decembar“ reditelja i scenariste Saše Hajdukovića iz Banjaluke prikazan je juče u Velikoj dvorani Sava centra u okviru programa Otkrića. Film, na čijem je scenariju Hajduković rad započeo još pre dve godine, zapravo je prvi film u produkciji Republike Srpke od čijeg je Ministrastva...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.