Festival srpskog filma fantastike - evo programa!

Izvor: Mondo, 26.Sep.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival srpskog filma fantastike - evo programa!

Otvara ga domaći film "Inkarnacija", a festival traje do 3. oktobra.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), 11. po redu, biće održan od 30. septembra do 3. oktobra u Domu omladine Beograda.

U okviru takmičarskog programa biće prikazano tridesetak filmova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, SAD-a, Rusije, Italije, Španije, Francuske i Danske, a na otvaranju publika će gledati ostvarenje "Inkarnacija" Filipa Kovačevića.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: YouTube

Više od 500 autora prijavilo je svoje filmove sa željom da osvoji festivalsku nagradu "Koskar", koja se dodeljuje u tri selekcije.

U domaćoj takmičarskoj selekciji, nagrada "Koskar" dodeljuje se za najbolji film, najbolju priču, najbolje vizuelne efekte, specijalno dostignuće i najbolji film po oceni publike.

U regionalnoj takmičarskoj selekciji, nagrada "Koskar" dodeljuje se za najbolji film snimljen na području bivše Jugoslavije, dok se za "Koskara" u međunarodnoj takmičarskoj selekciji takmiče selektovani filmovi iz celog sveta.

O dobitnicima "Koskara" odlučivaće međunarodni tročlani žiri.

U okviru pratećeg programa festivala biće organizovan niz tribina, izložbi i performansa, a kao najava festivala, 30. septembra biće održana četvrta beogradska zombi šetnja (Zombie walk), koja će, kao i prethodne tri godine, biti humanitarnog karaktera.

Počasni gosti 11. FSFF su ruski reditelj Viktor Boulankin, osnivač Ruskog međunarodnog festivala horor filma i nagrade "Kap" (Drop) koji će predstaviti čak dva programa ruskih filmova fantastike, kao i turski reditelj Đan Evrenol, beogradskoj publici poznat po filmu "Baskin" prikazanom na Festu pre nekoliko godina.

Njegovo najnovije ostvarenje "Domaćica" (Housewife) beogradska publika pogledaće poslednje večeri festivala, dan pre istanbulske premijere.

FSFF organizuje udruženje "Mladi kadrovi" iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku Doma omladine Beograda i Filmskog centra Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.