Došlo vreme da glumim strinu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Došlo vreme da glumim strinu"

Ulogom strine Stefana Prvovenčanog u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", Zlata Numanagić (66) se posle dužeg vremena vraća na male ekrane. Ona ističe da je veoma ponosna na ovu ulogu, posebno ako se uzme u obzir značaj ovog projekta za Srbiju.

- Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" je veliki poduhvat i od epohalnog je značaja za ne samo za televiziju, već za našu zemlju. Dugo nismo imali ovako nešto. Igram strinu Stefana Prvovenčanog, koga tumači Vojin Ćetković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ona je bila i sestra žene Kulina bana. Retke su uloge koje odgovaraju mojim godinama i drago mi je što me reditelj Marko Marinković setio i pozvao, mada sam već uspešno sarađivala s njim - kaže Zlata Numanagić.

Glumica ističe da je uživala na setu, i da su se svi poturdili da sve bude verodostojno.

- Tako je sve lepo posebno kostimi, kao da smo se preselili u 12. i 13. vek. Na setu je bila sjajna atmosfera što me podsetilo na dobra stara vremena kada smo snimali i uživali. Kolege s kojima sam radila Vojin Ćetković, Isidora Minić, Aljoša Vučković su bili veoma srdačni i divni prema meni. Vojin je jedan mlad i pristojan čovek i s njim sam imala priliku već da snimam. Ima toliko iskustva, mnogo toga je radio i nije mi bio nikakav problem da ga poslušam u nekoj sugestiji i savetu. Nemam problem da mlađeg kolegu pitam za savet i da ga primenim - kaže poznata glumica, koja nije ljubitelj rijaliti programa mada ponekad i to pogleda.

- To postoji svuda u svetu gde su ti programi još gori. Ali, nema rijalitija na Bi-Bi-Siju, kao ni kod nas na RTS-u. Rijaliti imaju svoju ciljnu grupu, samo što smo mi mala zemlja, pa je to kod nas izraženije. Meni se to ne dopada, ali bacim pogled, čisto da budem obaveštena. Najstrašnije mi je kad počnu da glumataju jer misle da su dobri glumci. Za 90 posto tih ljudi nikad nisam čula, ali danas je ionako najbitnije biti popularan. Nekada je slava dolazila s radom i uspehom, a danas je dovoljno da se obnažite i eto popularnosti, što strašno utiče i na moral - zaključuje Zlata Numanagić.

Iako je u penziji, Zlata, poput mnogih svojih kolega, i dalje igra u pozorišnim predstavama.

- Igram u predstavi "Nemanjići podela carstva" za koju je zaslužan Lazar Dubovac. To je priča o sukobima između braće, odrastanju, sazrevanju, priča o vlasti, podeli zemlje, ali i o ljubavi prema roditeljima i Bogu - kaže Zlata koja ne zapostavlja ni uloge za najmlađe u pozorištu Puž.

- Ovo mi je naročito drag zbog mog unuka Vuka koga sam vodila u Puž da gleda predstave. On sada ima tri i po godine, i već duže idemo u pozorište. Gledao me je na sceni i usred predstave mi se obratio sa babi. Ja sam mu mahnula jer se stvorila prilika da to učinim - kaže uz osmeh glumica, koja je nedavno snimila i reklamu za sok.

- Ovo je treća reklama koju sam uradila. Shvatila sam da to danas nije sramota, iako sam odrasla u vreme kada glumci to nisu radili. Tada se snimanje reklame smatralo za izdaju naše profesije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.