DOB Filmski dan: Plavi anđeo u Americi

Izvor: NC magazin, 12.Nov.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOB Filmski dan: Plavi anđeo u Americi


Marlena Ditrih, u trenutku kada dolazi u Ameriku, iako velika evropska zvezda, praktično je nepoznata u Holivudu. Vođena nepogrešivom rukom Jozefa fon Šternberga, nemačka diva niže uspeh za uspehom, tako da vrlo brzo ulazi  u red najvećih.

Prva tri filma iz te serije na najbolji mogući način pokazuju transformaciju glumice koja je svoj tekst učila fonetski do ultimativne dive koja će svojim sjajem sijati sve do kraja sedamdesetih godina prošlog veka.

Filmski dan je zakazan za nedelju, 14. novembar u sali na I spratu, sa početkom od 16:00 časova. Filmovi su na engleskom, bez titla, dok je ulaz slobodan.

Nastavak na NC magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filmovi Marlene Ditrih u Domu omladine Beograda

Izvor: Popboks, 12.Nov.2010

U nedelju, 14. novembra, u Domu omladine Beograda održaće se program "Plavi anđeo u Americi" posvećen glumici Marleni Ditrih.

Nastavak na Popboks...

Plavi anđeo u Americi

Izvor: SEEcult.org, 13.Nov.2010, 13:41

Dom omladine Beograda prikazuje 14. novembra tri filma Jozefa fon Šternberga (Josef von Sternberg) sa slavnom Marlenom Ditrih (Marlene Dietrich) koja je, iako velika evropska zvezda, praktično bila nepoznata u Holivudu kada je stigla u Ameriku. Vođena nepogrešivom rukom Fon Šternberga, nemačka...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.