Bioskopi bojkotuju novi film Džonija Depa

Izvor: S media, 24.Feb.2010, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bioskopi bojkotuju novi film Džonija Depa

Dva najveća lanca bioskopa u Velikoj Britaniji bojkotuju novi film Džonija Depa, "Alisa u zemlji čuda", zbog spora sa američkom kompanijom "Volt Dizni", prenosi "Skaj njuz".

Bioskopi "Odeon" i "Vu" neće emitovati novi film režisera Tima Bartona, u kome se Dep pojavljuje u ulozi Ludog šeširdžije, zbog planova "Diznija" da pusti "Alisu" u prodaji na DVD-u 12 nedelja nakon prikazivanja u bioskopima, umesto nakon uobičajenih 17.

"Dizni" pokušava da zaustavi opadanje prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << DVD-eva, na kojima je ovaj studio ranije najviše zarađivao.

Portparol "Odeona" izjavio je za "Skaj njuz" da će ovaj potez imati negativan uticaj na posećenost bioskopa i da će ugroziti njihovo postojanje.

Bojkot "Alise" znači da oko 40 odsto britanskih bioskopa neće prikazivati ovaj film, koji je delimično snimljen u Velikoj Britaniji, pa se očekivala velika posećenost.

Pored Džonija Depa, u novoj, 3D verziji "Alise", nastupaju i Helen Bonam Karter, Met Lukas, Majkl Šin, Stiven Fraj i Timoti Spal.

Ironija je što će film premijerno biti prikazan u bioskopu "Odeon" u Londonu u četvrtak, ukazao je "Skaj njuz". Iz "Odeona" su rekli da će do premijere doći uprkos "Diznijevom" potezu. Izvor: Blic

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.