Aplauzi na premijeri filma Neposlušni Mine Ðukić (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplauzi na premijeri filma "Neposlušni" Mine Ðukić (FOTO)

Igrani film "Neposlušni" rediteljke i scenaristkinje Mine Ðukić premijerno je prikazan večeras u Domu omladine Beograda, u okviru glavnog programa 20. Festivala autorskog filma.

Ovaj debitantski film izazvao je veliko interesovanje i naišao na vrlo dobar prijem publike.

Uz mladu rediteljku, najveće aplauze dobili su glavni glumci Hana Selimović i Mladen Sovilj, ali i popularni Minja Subota, dečak Daniel Šike, direktor fotografije Ðorđe Arambašić...
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Svetska premijera bila je početkom godine na Sandens festivalu nezavisnog filma u Americi, zatim je prikazan na više međunarodnih festivala, među kojima u Roterdamu i Karlovim Varima, a osvojio je nagradu za najbolji film u nacionalnoj selekciji na Sinema sitiju u Novom Sadu.

"Imali smo već mnogo projekcija, ali sada ipak osećam tremu, a i odgovornost pred svim članovima ekipe. Srećna sam što je sala puna i jedva čekam reakcije beogradske publike", rekla je uoči projekcije u Domu omladine Mina Ðukić.

Posle projekcije i aplauza pozvala je gledaoce da narednih dana dođu i u "Zvezdu", gde su "Neposlušni" imali nezvaničnu premijeru pre nedelju dana, kada je u toj sali programe počela da organizuje neformala grupa "Pokret za okupaciju bioskopa".

"Neposlušni" će od 4. decembra biti u redovnoj distribuciji u više dvorana.

Savremeni film o dvoje mladih, drugova iz detinjstva koji se ponovo sreću na pragu zrelosti, o ljubavi i o slobodi, snimljen je u lepim pejsažima Vojvodine po kojima oni krstare na biciklima, uz popularne pesme Minje Subote iz 60-ih i 70-ih godina.

Producent je "Kiselo dete", kuća koju su zajedno osnovali Mina Ðukić i mladi reditelji Nikola Ležaić i Uroš Tomić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aplauzi za "Neposlušne" Mine Đukić

Izvor: B92, 29.Nov.2014

Igrani film "Neposlušni" rediteljke i scenaristkinje Mine Đukić premijerno je prikazan sinoć u Domu omladine Beograda, u okviru glavnog programa 20. Festivala autorskog filma...Ovaj debitantski film izazvao je veliko interesovanje i naišao na vrlo dobar prijem publike...Uz mladu rediteljku, najveće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.