Топ 7 романтичних филмова које морате погледати ове јесени

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2023, 11:32

Топ 7 романтичних филмова које морате погледати ове јесени

Како се летњи месеци ближе крају, љубитељи хладнијег времена могу да почну са припремама за све оне дивне ствари које нам доноси јесен. Фото: Pexels/Gustavo Fring Уз лагани пад температуре, јесен има много тога да понуди. За неке, ово доба године значи прављење укусних посластица са бундевом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << циметом и јабукама. За друге, укључује сакупљање јесењег лишћа у предивним бојама, али за многе хладније време сигнализује да је време да се створи пријатна атмосфера за филмски маратон — ћебад и све остало.
Од добрих старих романтичних комедија до историјских драма и музичких филмова, избори су бескрајни. Какав год да је ваш избор филма, издвојили смо класике које вреди погледати (поново) ово јесени.
1. Прљави плес Овај романтични класик снимљен је 1987. Сценарио је написала Еленор Бергстин, филм је режирао Емил Ардолино. Главне улоге играју Патрик Свејзи и Џенифер Греј.
Седамнаестогодишња Бејби (Џенифер Греј), која проводи празнике са породицом у одмаралишту, заљубљује се у инструктора плеса, Џонија (Патрик Свејзи). Филм говори о првој љубави, најлепшем периоду живота, који наилази на препреке попут- средине и родитеља.
2.Опасне девојке Сценарио који је написала Тина Феј, у режији Марка Вотерса, говори о клановима у средњим школама, као и о негативним ефектима које могу ти исти кланови имати на девојке. Главну улогу тумачи Линзи Лохан, појављују се и Тина Феј, Рејчел Мекадамс, Лизи Каплан, Лејси Шабер.. Кади (Линдси Лохан) је интелигентна, али доста повучена девојка која креће у америчку средњу школу и долази у сукоб са окрутним светом популарних кланова “барбика“. Овај филм сматра се једним од култних класика са почетка 21. века.
3.Титаник Амерички филм из 1997. године. Прича се фокусира на љубав између богате девојке и сиромашног момка, који се упознају на “непотопивом броду“, док посада покушава да пређе рекорд у путовању преко Антлантика, али им на путу стоји санта леда. Главни актери трагичне и романтичне драме јесу Леонардо Дикаприо и Кејт Винслет.
4.Пепељуга Ова тинејџ комедија снимљена је 2004. Главни глумци су Хилари Даф и Чед Мајкл Мареј. Радња филма се врти око љубавних проблема једне девојке са маћехом и сестрама, баш као и у Дизнијевом цртаћу, сем тога што је ова Пепељуга модернија, па губи телефон уместо стаклене ципелице.
5.Поново 17 Снимљен је 2009. године, главну улогу носи Зак Ефрон. 1989. Мајкл О’Донел био је спортска звезда са пуном стипендијом. Наизглед је имао све, али вече пре утакмице за првенство, његова девојка Скарлет га је обавестила да је трудна. У том тренутку је одлучио да одбаци све и запроси је. Посетивши Hayden High School како би се подсетио на живот који је одбацио, среће мистериозног домара, а по повратку кући, одједном се трансформише у себе са 17 година.
6.Бележница Амерички љубавни филм из 2004. године. Режирао га је Ник Касаветес, сценарио је написао Јан Сарди према истоименом роману Николаса Спаркса. Радња се одвија 1940. године у градићу Сибрук, где Ели Хамилтон (Рејчел МекАдамс) лето проводи са својом породицом, тамо упознаје Ноу Калоуна, локалног момка, којег глуми Рајан Гослинг. Они се заљубљују, али им друштвени сталежи стају на пут.
7.Последња песма Романтична драма снимљена је по истоименом роману Николаса Спаркса. Главну улогу игра Мајли Сајрус и прате је Лајам Хемсворт и Грег Кинер. Радња се одвија око бунтовне Рони, која одлази код свог оца у мали град на југу и неочекивано се заљубљује у локалног дечка.
Zbog čega je važno da skidate nakit pre odlaska na spavanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Топ 7 романтичних филмова које морате погледати ове јесени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.