Филмске приче на Штранду, 10 јул

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 13:20

Филмске приче на Штранду, 10 јул

У понедељак, 10. јула, са почетком у 20.00 часова, у оквиру Библиотеке на Штранду (код Моста слободе), одржаће се панел дискусија Филмске приче на Штранду – разговор са Радославом Ралетом Зеленовићем. Фото: Pixabay/MasterTux У програму учествују Радослав Рале Зеленовић, директор Палић филм >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фестивала и Милан Ракић, социолог и аутор Филмских прича.
Филмске приче реализују се са циљем евоцирања успомена на богату филмску историју коју баштине Србија и земље у региону. Београд, односно Србија, део су светске кинематографије од самих њених почетака. Први филм код нас приказан је 6. јуна 1896. године, а убрзо након тога Београд је постао варош у коју су долазили угледни филмски уметници из разних крајева Европе како би снимали значајне локације, догађаје и људе.
Гост првих Филмских прича биће Радослав Рале Зеленовић, истакнути филмски радник, некадашњи уредник филмског програма Дома омладине у Београду, оснивач часописа Јувидео, уредник филмског програма Радио-телевизије Србије, оснивач и директор Палић филм фестивала и дугогодишњи директор Југословенске кинотеке.
О Југословенској кинотеци, Палић филм фестивалу, који ће ове године бити одржан по тридесети пут, историји филма и неким од актуелних дешавања у свету кинематографије са Радославом Ралетом Зеленовићем разговараће Милан Ракић, социолог и аутор Филмских прича.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Филмске приче на Штранду, 10 јул се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.