Zlatni pečat Viktoriji Abril

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2016, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatni pečat" Viktoriji Abril

Poznata španska glumica Viktorija Abril, koja u Beogradu boravi kao gošća 44. FEST, posetila je večeras Jugoslovensku kinoteku, gde joj je uručen Zlatni pečat, najveće priznanje ove kulturne ustanove.

Glumici najpoznatijoj po saradnji sa kultnim španskim rediteljem Pedrom Almodovarom, nagradu je uručio umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić, ističući da će se "Zlatni pečat" i dalje dodeljivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << velikanima koji su to zaslužili svojim radom.

Zvezda španskih filmova "Veži me" i "Visoke potpetice", zahvalila se na priznanju, prvo na srpskom, a potom i na maternjem jeziku, rekavši kako uživa u Beogradu, gde boravi već nekoliko dana.

"Hvala festivalu i hvala publici. Beogradska publika me je prvo prihvatila kao pevačicu, a onda i kao glumicu. Zahvaljujem se Kinoteci na svemu", rekla je Viktorija Abril, dodajući da se nada da će se uskoro ponovo vratiti.

Uručenju priznanja Jugoslovenske kinoteke prisustvovao je i ministar kulture Ivan Tasovac.

Španska glumica je u petak uveče prisustvovala svečanom otvaranju 44. međunarodnog filmskog festivala, a na otvaranju joj je uručena nagrada Beogradski pobednik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.