Zlatar fest od 29. jula do 1. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 12:14

Zlatar fest od 29. jula do 1. avgusta

Turistička organizacija "Zlatar" i opština Nova Varoš organizuju 8. "Zlatar fest", koji će biti održan od 29. jula do 1. avgusta na jednoj od najlepših i najposećenijih planina u Srbiji.

"I ovoga puta pripremili smo sadržajan kulturno zabavni program za sve generacije posetilaca. Imaćemo sportska nadmetanja u organizaciji Sportskog saveza Nove Varoši, etno sajam, zlatarsku regatu, dok su večeri rezervisane za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koncerte. Na dan otvaranja nastupiće Snežana Đurišić, 30. jula je koncert Milice Pavlović, a 31. jula koncert Sergeja Ćetkovića", najavio je za Tanjug direktor TO "Zlatar" Branko Pucarević.

Pucarević je istakao da očekuju do 40.000 posetilaca na Zlatar festu, ali i da je Zlatar ove sezone posetilo 30 posto manje turista nego godinu dana pre pandemije korone.

"Korona je uzela danak, pa je i ove godine smanjena poseta za 30 posto. Ipak, poslednja dva meseca je nešto bolja situacija, a tome su doprineli i vaučeri za odmor u Srbiji. Kao i prethodnih godina kampovi su puni sportista koji dolaze na letnje pripreme, a na planini su pretežno domaći gosti, dok su inostrani turisti samo u prolazu", rekao je Pucarević.

Svakog dana trajanja manifestacije biće otvoren sajam ,,Zlatne ruke Zlatara", gde će posetioci biti u prilici da degustiraju autentične zlatarske proizvode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.