Završen Srem folk fest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 08:57

Završen "Srem folk fest"

Zvucima tambure, završen je 18. Mitrovački festival folklora "Srem folk fest". Publika je imala priliku da završno veče uživa u zvucima tamburaškog sastava, a program je nosio naziv "Od begeša do prima". Na ovaj način je stavljena tačka na ovogodišnji festival, koji prošao više nego uspešno, a organizatore nakon malog predaha, očekuju pripreme za sledeći festival.

Zvucima tambure, jednog od najstarijeg i najdražeg instrumenta Sremaca, završen je "Srem folk >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fest", a poslednje veče nije bilo ništa manje posećeno nego prethodna.

Učesnici ovog puta nisu bili članovi ansambla, nego orkestra, koji su publici predstavili svu lepotu svog instrumenta. Orkestri koji su nastupali, bili su muzička pratnja ansamblima tokom njihovih nastupa proteklih dana.

Grad Sremska Mitrovica je prepoznatljiv u globalnim razmerama, upravo zahvaljujući "Srem folk festu". Moglo bi se reći da je svojim delovanjem ova kulturna manifestacija doprinela brendiranju, odnosno, reklamiranju grada i njegovih potencijala.

Mitrovčani vole zvuk tambure, te je ovakvo zatvaranje festivala upravo po njihovim ukusu. U tradicionalnom stilu, svakako i, narano, karakteristično za Srem, istakao je direktor festivala.

Svetla se gase, bina se rasklanja, a organizatorima, nakon par dana predaha, slede pripreme za sledeći "Srem folk fest", jer ke, za organizaciju ovako velikog, međunarodnog festivala potrebno godinu dana neprestanog rada. Na kraju se organizatori još jednom zahvaljuju učesnicima i publici i najavljuju da će dati sve od sebe da i sledeće godine festival nadmaši sva očekivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.