Završen NAISSUS JAZZ FEST

Izvor: Megafon.co, 05.Nov.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen NAISSUS JAZZ FEST

Poslednje veče 13. Internacionalnih susreta džez muzičara NAISSUS JAZZ  otvorila je Vesna Petković feat Who man dog uz kombinaciju modernog džeza, etno i africke melodije. Ona je posle 22 godine ponovo nastupila u rodnom gradu i u emotivnom govoru publici posebno se zahvalila porodici i prijateljima koji su došli da je čuju.
VESNA PETKOVIC FEAT WHO MAN DOG – Foto – Jovan Gojković

Na konferenciji pred nastup upravo je o tome i govorila – “Za mene je ovo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << jako uzbudljiv momenat, da se vratim posle 22 godine i nastupam u svom rodnom gradu. Imam veću tremu nego inače. Inače je nemam. Ali nekako, u publici će sedeti svi moji prijatelji, moja familija, esencija odakle sam došla, to je tu, ponela korene i nosila ih svuda. I sada imam priliku da prezentujem sve to što sam radila zadnje 22 godine u rodnom gradu, na ovom predivnom festival”.
Posle Vesne Petković i Who Man Doga, nastupile su mlade beogradske džez snage – Schime trio + one.
Poznati svetski pijanista Claus Raible na početku nastupa zahvalio se organizatorima i rekao da je oduševljen atmosferom u Nišu:
„Iskreno sam jako, jako srećan što sam ovde. Dolazio sam u Srbiju mnogo godina unazad. Prvi put kasnih osamdesetih i moram da kažem da sam ovde uvek bio srećan, uvek sam uživao u ovoj zemlji i smatrao da su Srbi duševni ljudi.“
Legenda džeza i najpoznatiji perkusionista svoje generacije Alvin Queen dobitnik je ovogodišnje nagrade „Bata Anastasijević“ za doprinos i razvoj džez kulture. A nagrada niškoj publici bio je nezaboravni nastup legendarnog bubnjara, koji je nastupio u Claus Rable Triu. Pre nastupa je pohvalio NAISSUS JAZZ FEST“Moji utisci su fantastični. Jer ima različitih muzičara, različitih stilova, vrlo sam uživao u prethodnim izvođenjima. Muzičari su fenomenalni, reakcija publike odlična i zato sve funkcioniše. Bio sam jako srećan.”
Povelju džeza za doprinos i razvoj džez kulture nadahnutim nastupom u Nišu dobili su pijanista Claus Raible i bubnjar Dušan Ivanišević, a Povelju džeza za svesrdno angažovanje i doprinos džez kulturi i kulturnom nasleđu na 13. Internacionalnim susterima džez muzičara NAISSUS JAZZ dobio je producent Petar Avramović.
Kao i svake večeri, u niškom kafe baru Julijan Djupon, predstavile su se niške džez snage, program je zatvorio Niški Jazztet.
Organizator festivala je Jazz club Naissus uz pomoć udruženja Marker.
Uskoro na Megafonu u rubrici 1000 reči – foto galerija sa celog festivala!

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raznolikim melodijama završen "Naissus džez fest"

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2018

Sinoć je publika mogla da posluša poslednjih nekoliko džez izvođača u okviru Naissus festa, 13. po redu, ali prvog koji je održan posle dve i po decenije. Osim Vesne Petković i Who man dog, okupljeni su u sali Nardonog pozorišta mogli da čuju i beogradski Schime trio + one i Claus raible trio...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.