Vlasotinčaninu specijalno priznanje na “Viva film festivalu”

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčaninu specijalno priznanje na “Viva film festivalu”

Već nagrađivani dokumentarac o turističkom potencijalu Vlasotinca, autora iz ovog grada Nebojše Ilića Ilketa, dobio je specijalno priznanje žirija na 5. Međunarodnom festivalu religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkog igranog filma - “Viva film fest”.

U takmičarskom programu ove godine bilo je 120 filmova, a Ilić je priznanje dobio za dokumentarac Vlasotince u srcu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << govori o bogatom kulturno-istorijskom nasleđu ovog kraja i njegovom turističkom potencijalu.

Ilić za Južne vesti kaže da je zadovoljan kako je publika reagovala na film, a on je, dodaje, jedini reditelj čiji su filmovi od nastanka festivala u takmičarskom programu. Trenutno je, kaže, na Palama gde će učestvovati na Jahorina film festivalu. Zadovoljan kako je publika reagovala na film, foto: Agencija Publika

Osim nagrade žirija, velikim aplauzom nagrađen sam i od strane publike, tako da sam zaista zadovoljan. To je film koji donosi priču o Vlasotincu, a povod mi je bio bajkerski skup koji obilazi Balkan, a jedna od stanica je i moj rodni grad. U biti je to film o toleranciji, miru i pomirenju naroda bivše Jugoslavije - kaže Ilić.

Festival se ove godine održao u 17 gradove Bosne i Hercegovine, od 18. do 22. septembra, pod sloganom “Jedan festival - svi gradovi” i okupio je autore iz čitavog regiona.

Podsetimo, Ilić je prošle godine na ovom festivalu dobio nagradu za ekološki film Put jedne niti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.