Viteški spektakl „Vitez fest

Izvor: Studio B, 12.Apr.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viteški spektakl „Vitez fest"

Multimedijalni viteški spektakl "Vitez fest" održaće se danas, na veliki praznik dece - Vrbicu, na Beogradskoj tvrđavi, na platou ispred Despotove kule.

Brojni posetioci, a pre svega deca, na čiji je praznik Vrbicu manifestacija i održana, bili su u prilici da na bajkovit način dožive vreme vitezova i plemkinja, i da u isto vreme uživaju u raznim izložbama, prezentaciji drevnih srpskih veština, oklopa, štitova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i starih zanata. Sve to pratio je i bogat, za tu priliku odabran muzički program.

Kraljevski Red Vitezova dugi niz godina organizuje na tvrđavama multimedijalne viteške spektakle namenjene deci i roditeljima, kao i gostima iz Srbije i sveta.

„Vitez fest" se održava u organizaciji Kraljevskog Reda Vitezova, u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava" i TOB, a uz podršku Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i Astronomskog društva„Ruđer Bošković", RTV Studio B, JKP „Gradske pijace", JKP „Beograd put", JKP „Zelenilo-Beograd", MUP-a, Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i mnogih drugih. Ulaz je slobodan.

Kraljevski Red Vitezova je nevladina organizacija čiji su osnivači Njihova Kraljevska Visočanstva Kneginja Linda, prinčevi Mihajlo i Đorđe Karađorđević. Kraljevski Red Vitezova deluje sa blagoslovom Partijarha Srpskog i razvija viteštvo u kulturi, umetnosti, sportu i radu sa decom. Članovi Kraljevskog Reda Vitezova su najugledniji umetnici, akademici, sportisti, javne ličnosti. Kraljevski Red Vitezova tesno sarađuje sa domaćim i stranim kulturnim i umetničkim organizacijama, državnim institucijama (Francuska, Italija, Velika Britanija, Rusija, Grčka, Nemačka, Japan, Turska, Kina...), kraljevskim porodicama širom sveta, uglednim internacionalnim fondacijama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.