Viktorija Abril: Prokleta decenija za glumice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktorija Abril: Prokleta decenija za glumice

Španska glumica Viktorija Abril, koja će večeras otvoriti 44. Fest, izjavila je da su za glumice četrdesete godine "prokleta decenija", ali da se "sve sredi kada dođeš u pedesete, pa možeš da glumiš babu, majku, ćerku, bilo čiju tetku".

Scenaristi ne pišu uloge za četrdesetogodišnje glumice, osim ukoliko se ne radi o ogorčenim ženama. Oni više ne žele da budeš žena, da vodiš ljubav - takvih uloga nema, rekla je Abril na konferenciji za novinare.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Abril je izjavila da je u Španiji snimila više od 100 filmskih uloga, ali da se sa 40 godina gotovo potpuno posvetila muzici i snimila dva albuma.

Prema njenim rečima, najvažniji trenuci u njenoj glumačkoj karijeri bili su snimanje filma "Promena pola", posle kojeg je odlučila da prekine da se bavi plesom, i tri filma snimljena sa režiserom Pedrom Almodovarom.

Ali, svi filmovi su mi važni, pa i potpuni promašaji, pošto nas uče kako da radimo, izjavila je Abril.

Ona je rekla da joj je poznato koliko se u Srbiji ceni španski film i izrazila oduševljenje jer je u Beogradu sve intervjue radila na španskom jeziku, pošto su novinari govorili španski.

Viktoriji Abril će tokom Festa biti uručena nagrada Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.