Velika imena elektronske muzičke scene na Matinée Festu na Kalemegdanu

Izvor: B92, 05.Maj.2022, 14:05

Velika imena elektronske muzičke scene na Matinée Festu na Kalemegdanu

Matinée Fest i ovog leta dovodi velika imena elektronske muzičke scene na Kalemegdansku tvrđavu kod Pobednika.

Prvi dan Matinée Festa otvoriće techno zvezda i jedan od najtraženijih live act izvođača Matador, nakon njega poznati španski DJ i producent Edu Imbernon, jedinstvena sila u pokretanju melodične, emotivne i energične elektronske muzike.

Drugi dan festivala po prvi put u Srbiji, sa popularne Jamie Jones-ove etikete "Hot Creations", dolazi britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetski DJ i producent Richie Ahmed, a pored njega nastupaće jedna od atraktivnijih DJ-ica i producenkinja, Amerikanka iz Majamija Layla Benitez. Isti dan, miljenik beogradske publike, italijanski DJ-producent Alex Kennon.

Treći dan festivala nastupaju zvezde Afterlife-a Stephan Jolk, zatim Elke Klejin, holandski producent i DJ iz Roterdama, Space Motion, sa podrškom jakih domaćih izvođača: Ilija Đoković, Nexie, Filip Fisher, Luton, Vuk Smiljanić i Monochromatic.

Beograd je prošle godine predstavio ovaj unikatan festival Matinée Fest, na kojem su nastupale zvezde DJ scene, kao što su Honey Dijon, Sébastien Léger, Rodriguez Jr. Kristijan Molnar, After Affair, Andrew Meller itd.

Posećenost i interesovanje za ovaj festival se pokazao kao jedan od najatraktivnijih manifestacija u našem gradu, te za našu prestonicu ovaj festival će u narednom periodu ponuditi kavlitetan muzički program kao i mnogobrojne aktivacije, društveno odgovorne kampanje, u cilju poboljšanja životne sredine.

Ovogodišnje izdanje festivala trajaće tri dana 10-og 11-og i 12-og juna, sa početkom od 17.00h - 03.00h. Ulaznice za festival se mogu kupiti preko GIGS TIX-a kao i u Vulkan knjižarama.

Matinée Fest

Beograd je dugo posmatran kao grad bogate kulture, grad istorije i grad sa dušom, a ta duša očuvana je u svim njegovim znamenitostima, zbog toga muzički festival bira plato kod Pobednika.

Pobednik, spomenik koji sa sobom nosi tragove burne istorije, podignut je 1928. godine na gornjem gradu Beogradske tvrđave. Prepoznatljiv simbol glavnog grada, delo je neponovljivog umetnika Ivana Meštrovića. Pobednik decenijama stoji kao podsetnik postojanosti i borbe naših boraca tokom proboja Solunskog fronta.

Danas je taj trijum- falni spomenik jedan od glavnih mesta za sastajanje, kao i mesto na kojem se mogu videti najlepši zalasci sunca. Osvrtom na istoriju ovog mesta i ljubavi prema Beogradu, Matinée Fest želi da vrati nadu i pruži pozitivnu energiju kako bismo pokazali da svako od nas nosi pobednika u sebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.