U sredu počinje jubilarni “P(h)antom fest” u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2022, 16:52

U sredu počinje jubilarni “P(h)antom fest” u Vranju

Na ovogodišnjem desetom, jubilarnom Međunarodnom festivalu pantomime “P(h)antom fest” koji će biti održan u Vranju od 7. do 9. decembra, publika će moći da pogleda tri ostvarenja, a među njima i izvedbe umetnika iz Rumunije i Švajcarske.

Na otvaranju festivala, od 20 sati u Pozorištu “Bora Stanković”, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja odigraće predstavu Tihi gambit za koju režiju potpisuje Trajče Gjorgijev.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Narednog dana, u četvrtak, 8. decembra, publici će se predstaviti rumunski umetnik Paul Čimpojeru predstavom Homo Americanus, a poslednjeg dana festivala, u petak, 9. decembra, umetnik iz Švajcarske Damir Dantes ostvarenjem Muškarci su drugačiji, žene još više.

Organizator "P(h)antomfesta" je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje, uz podršku Grada i Ministarstva kulture.

Specifičnost “P(h)antomfesta" je u tome što je festival pokrenut sa idejom da se, kroz pantomimu, u umetnički proces i društvo aktivnije uključe gluve i nagluve osobe i da se izbrišu razlike koje ih drže skrajnutim sa umetničke scene.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.