U Niškoj Banji počeo 25. Simpozijum kardiologa (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Maj.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Niškoj Banji počeo 25. Simpozijum kardiologa (VIDEO)

U Institutu za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja“ otvoren je 25. simpozijum koji se tiče aktuelnosti u kardiologiji. Tokom tri dana trajanja više od 60 domaćih stručnjaka iz ove oblasti predstaviće novine u kardiologiji, savremene terapijske pristupe i razmeniti iskustva sa kolegama po pitanju lečenja srčanih oboljenja.
Budući da su srčana oboljenja najučestalija kako u Srbiji, tako i u svetu, na simpozijumu se govorilo i o propustima u lečenju povišenog krvnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << pritiska lekara, ali i pacijenata.
Domaće klinike su moderno opremljene, stručnost medicinskog kadra se ne dovodi u pitanje. Ono što, međutim, nedostaje jeste dovoljan broj kardiologa u Srbiji.
Osim broja lekara, tokom simpozijuma je uočen i nedostatak angio sala, naročito na jugu Srbije.
Simpozijum u Niškoj Banji održava se pod pokrovitljstvom Ministarstva zdravlja, uz saradnju sa Medicinskim fakultetom u Nišu, Srpsku akademiju nauka i umetnosti i udruženja kardiologa. Po njegovom završetku će, tradicionalno, biti odštampan zbornik radova predstavljenih na simpozijumu.

Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

O aktuelnostima u kardiologiji po 25.put u Niškoj Banji

Izvor: juGmedia, 08.Maj.2015

NIŠ – U Institutu „Radon“ po 25.put održava se simpozijum „Aktuelnosti u kardiologiji 5″ pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Srpskog lekarskog društva...Simpozijum je otvorio pomoćnik ministra zdravlja Jugoslav Kelečević koji je upozorio da je smrtnost od kardiovaskularnih bolesti...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.