Izvor: JUGpress.com, 09.Avg.2023, 18:13

Teodora fest i Međunarodni festival folklora u Lebanu u petak, subotu i nedelju

LEBANE

U organizaciji Turističke organizacije opštine Lebane i Doma kulture „Radan“, a pod pokroviteljstvom Opštine Lebane, biće održana dva tradicionalna lebanska festivala Teodora fest i Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“.

Teodora fest će se ovog puta održati na platou ispred Doma kulture „Radan“, 11. avgusta od 21 čas. Ranije se ovaj festival održavao nadomak Caričinog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grada, a kasnije i na pomoćnom terenu fudbalskog kluba „Radan“ u Lebanu. Na festivalu će nastupiti hard rok grupa Kerber iz Niša, kao i Di džej Dule i Di džej Lukovski.

Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“ održaće se, posle pauze od par godina, 12. i 13. avgusta. Učešće su potvrdili brojni domaći i strani ansambli. Oba dana od 19 časova veliki defile u nošnjama i u pratnji duvačkog orkestra proći će glavnom ulicom od sportskih terena (iza OŠ Radovan Komavčević Maksim) do platoa ispred Doma kulture „Radan“ i natrag, a nakon toga će, od 20 časova, uslediti otvaranje i predstavljanje svakog ansambla, to jest takmičarski deo.

„Budite nam dragi gosti na festivalima koji imaju dušu i tradiciju!“, poručuju organizatori.

Ulaz na oba festivala je besplatan. (kraj) JS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.