Teatar fest 7. put u Rakovici

Izvor: Studio B, 06.Nov.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teatar fest 7. put u Rakovici

Sedmi Festival nagrađivanih predstava profesionalnih pozorišta u Srbiji Teatar fest počinje večeras u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Posle otvaranja izložbe "Srpska vojnička i zarobljenička pozorišta u Prvom svetskom ratu" (postavka iz Muzeja pozorišne umetnosti) biće izvedena predstava "Nosorog" Narodnog pozorišta iz Kikinde. Tekst Ežena Joneska režirala je Snežana Trišić.

Do 14. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na programu su još jedan komad Joneska - "Ćelava pevačica" Šabačkog pozorišta, u režiji Nikite Milivojevića, zatim "Moje bivše, moji bivši" Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, po tekstu D. C. Džeksona, u adaptaciji i režiji Slađane Kilibarde, kao i dve predstave po delima Branislava Nušića.

Komediju "Ne očajavajte" u režiji Nenada Todorovića izvodi ansambl Prištinskog narodnog pozorišta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, a dramu "Devetsto petnaesta - tragedija jednog naroda" u režiji Milana Neškovića glumci Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Niša, u koprodukciji sa Centrom za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice.

Narodno pozorište iz Niša izvešće i "Velike manevre u tesnim ulicama", po tekstu Ive Brešana u režiji Ivana Vukovića, a Narodno pozorište iz Užica predstavu "Smećarnik", po tekstu Kose Peševskog u režiji Stevana Bodrože.

Ideja Teatar festa je da se na jednom mestu u Beogradu jednom godišnje vide najbolje predstave iz Srbije. Selektor i osnivač festivala je Slobodan Veljković, a umetnički direktor Predrag Perišić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.