Tamburica fest 2021 od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 12:06

"Tamburica fest 2021" od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu

Ovogodišnji „Tamburica fest 2021“, u svom 14. izdanju, od 19. do 21. avgusta održaće se u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, i okupiti po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.

Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

Organizatori manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza, potvrđuju da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera „okićenih“ tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom, biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim koncertima nastupiće zvezde estrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tamburica fest od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu i Petrovaradinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2021

Ovogodišnje 14. izdanje "Tamburica festa", koje će biti održano od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrdjavi, okupiće veliki broj domaćih i inostranih izvodjača, saopštio je organizacioni odbor manifestacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.