Svečano otvoren FEST! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 22.Feb.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren FEST! (FOTO, VIDEO)

U centru "Sava", svečano je otvoren 47. FEST gde smo se prisetili velikana koji su nas napustili, a publici se obratio i glumac iz Argentine.

  U prepunoj sali centra "Sava" svečano je otvoren 47. FEST, a voditelji Jelena Gavrilović i Zoran Pajić, istakli su da je festival ove godine posvećen nedavno preminulom Dušanu Makavejevu.

Slavnom reditelju kultnih filmova "crnog talasa" posthumno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pripala nagrada "Beogradski pobednik" za doprinos filmskoj umetnosti.

Direktor festivala Jugoslav Pantelić, nagradu za Makavejeva je uručio glumici Aniti Mančić.

"Mak, znamo da si sprečen da večeras primiš 'Beogradskog pobednika'. Zamišljamo da kažeš ovo: 'Ja izgleda neću doživeti tu pobedu, ali vi ostali, pobedu sigurno zaslužujete. Sloboda ili ništa'", istakla je glumica.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Pantelić je u uvodnom govoru podsetio i na "majku FEST-a" - veliku Milenu Dravić.

"Pozdravimo sve ovde, ali i one koji nas odozgo prate. Milena, uvek ćemo te pamtiti."

Na kraju, ovogodišnji FEST je zvanično otvorio mladi argentinski glumac Ćino Garin koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu "Crni anđeo" koji se nalazi u takmičarskom programu.

"Hvala vam što ste me doveli živog i zdravog što to ne mogu reći za moj prtljag. Zato moram zahvaliti Bati Spasojeviću na ovoj garderobi", našalio se Garin i u najavi filma "Crni anđeo", potrudio se da ga izgovori na srpskom jeziku - uspešno!

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Pre svečanog otvaranja crvenim tepihom prošetale su javne ličnosti iz sveta kulture i šou biznisa, a festival je otvoren filmom "Miljenica".

Omiljeni beogradski filmski festival u 47. izdanju nudi reprezentativan presek filmova koji su obeležili prethodnu produkcionu sezonu, kao i one koji će tokom naredne biti učesnici uglednih festivala.

Publika će moći da vidi filmove "Green book", "The wife", "If Beale street could talk", "Love Simon", "Boy erased", "Welcome to Marwen", "Stan&Ollie", "Under the silver lake", ali i mnoge druge!

Gosti festivala biće Rejf Fajns, zajedno sa Adel Eksarčopulos, zvezdom filma "Plavo je najtoplija boja". Dolaze i ekipe filmova "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", "Između dana i noći", "Crni anđeo", "Posledice", "Momci", "Zavod" i mnogih drugih.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd je od večeras "filmski grad"

Izvor: Mondo, 22.Feb.2019

Svečanom ceremonijom otvoren je 47. filmski festival FEST u beogradskom Sava Centru u okviru kojeg će biti prikazano 125 filmova. Anita Mančić je na otvaranju primila nagradu "Beogradski pobednik" posthumno dodeljenu Dušanu Makavejevu.

Nastavak na Mondo...

POČEO 47. FEST: Ovacije za Milenu Dravić i Makavejeva; "Beogradski pobednik" uručen Aniti Mančić

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2019, 01:12

Prepuno gledalište ovacijama odalo počast Mileni Dravić i Dušanu Makavejevu. U Makovo ime, posthumna nagrada „Beogradski pobednik“ uručena Aniti Mančić. Fest proglasio otvorenim argentinski glumac Ćino Darin GLAVNIM favoritom za ovogodišnji Oskar i venecijanskim pobednikom,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.