Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2023, 21:24

Sve spremno za 12. Drum Dum fest

LESKOVAC

Jedinstveni festival posvećen bubnjevima i perkusijama ove godine biće održan 19. i 30. septembta, a organizatori kažu da je sve spremno za početak. Ovogodišnji DDF počeće simbolično tradicionalnim defileom bubnjara, koji će se održati u petak od 12 časova na Gradskom trgu. U revijalnom delu nastupiće legendarna grupa „Leb i sol“, koja je proslavila Vlatka Stefanovskog, koji već godinama ne nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa ovim bendom. Ali, zato će u Leskovac doći dva originalna člana benda, Bodan Arsovski (bas) i Kokan Dimuševski (klavijatura) potpomognuti Dmitrom Božikovim (gitara) i Mihaelom Paruševim za bubnjevima.

Marko Đorđević izdvaja dvodnevni bubnjarski seminar.

„Predavač će biti profesor Miroslav Karlović Karlo. On je muzičar koji je pohađao Muzičku Akademiju u Gracu, a kasnije je postao profesor u Muzičkoj akademiji u Beogradu i veoma je uvažen među kolegama. Na ovim spomenarima će ovaj zaista majstor ove vrste umetnosti preneti svoje znanje na polaznike, a seminar će se održati u Leskovačkom kulturnom centru u petak od 12-16 časova, a u subotu od 10-12 časova.“

Damir Mitrović podseća da će se održati i tadicionalna manifestacija DDF kids, gde će nastupiti bubnajri do 14 godina starosti, a najbolji će dobiti nagradu koja nosi po preminulom bubnjaru „Amadeus benda“ Bojan Zlatanović Tokan.

Više informacija zainteresovani mogu naći na sajtu drumdumfest.com. (kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.