“Što da živim kada sreću nemam”: Pola veka “Skupljača perja”

Izvor: Svet, 01.Mar.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Što da živim kada sreću nemam”: Pola veka “Skupljača perja”

U programu Fest klasik u okviru 45. Festa u Jugoslovenskoj kinoteci prikazan je čuveni film “Skupljači perja”, povodom 50 godina od premijere tog kultnog ostvarenja reditelja Aleksandra Saše Petrovića.
Direktor kinoteke JugoslavPantelić je izrazio zadovoljstvo što Kinoteka može da prikaže novoizrađenu kopiju filma koji je pre 50 godina započeo život na jednom od najznačajnijih festivala na svetu, 1967. u Kanu, gde je osvojio Gran pri žirija i nagradu Međunarodnog udruženja filmskih novinara i kritičara Fipresci, a naredne godine (1968) nominovan je za Oskara u kategoriji najbolji strani film.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.